Frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar som kan vara relevanta för dig inför och under din anställning på Götacity Group AB.

Konsult

Våra kunder har olika rutiner för tidsrapportering och vi anpassar oss efter det. Du kan snabbt rapportera dina arbetade timmar eller frånvaro varje dag i appen eller på datorn.

Som Götacity konsult har du en visstidsanställning. Ibland kan livssituationen förändras och leda till att man inte kan uppfölja sitt uppdrag. Om så är fallet har du som anställd en månads uppsägningstid. 

Ja, ange en frivillig skatt till vår hr-specialist. Skicka gärna ett mejl till info@gotacitygroup.se för mer information. 

Det finns flera orsaker till att en anställning kan upphöra, till exempel egen avgång, pension, personliga skäl eller arbetsbrist. Vi tillämpar uppsägningstid enligt lag och kollektivavtal, detta framgår av ditt anställningsavtal. Är du osäker på vilken uppsägningstid du har så fråga din konsultchef eller mejla oss på info@gotacitygroup.se.

Vi rekommenderar att du pratar med din arbetsledare på kundföretaget och din konsultchef för att säkerställa att det är lämpligt och möjligt för dig att vara ledig under den önskade perioden.

Ja, du kommer ha din konsultchef som kontaktperson genom hela rekryteringsprocessen och anställningsperioden. Som Götacity konsult är du aldrig ensam. Din konsultchefs viktigaste uppgift är att du ska må bra och slippa onödiga problem. Om du inte har kontaktuppgifterna till din konsultchef, hör av dig till oss på telefonnummer 031-88 26 00 eller mejla oss på info@gotacitygroup.se så hjälper vi dig vidare. 

Lön utbetalas som standardupplägg i efterskott den 25:e i månaden. Om det är en helgdag betalas lönen ut sista vardagen före. Om du inte har anmält ett konto skickas din lön via utbetalningskort till den adress som din arbetsgivare har registrerad. Vid frågor om utbetalningen av din lön kontakta din konsultchef.

De första två veckorna du är sjuk betalar Götacity Group sjuklön till dig istället för din vanliga lön. Om du fortfarande är sjuk efter de två första veckorna kan du ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan. 

Vi på Götacity Group har olycksfallsförsäkring så du är försäkrad till och från samt under arbetstid. Kontakta oss för mer information så hjälper vi dig med detta. 

Jobbsökande

Börja med att registrera din profil på mina sidor för att sedan göra en spontanansökan direkt här på hemsidan. Vi tar kontakt med dig inom 48 timmar. Lycka till! J

När du har skickat in en spontanansökan enligt ovan kommer vi kontakta dig för en personlig intervju, antingen på telefon eller vid ett personligt möte. Vi kommer bland annat att prata om dina tidigare erfarenheter, vilka önskemål du har kring yrkesinriktning, geografiskt område, arbetsomfattning och när det skulle passa dig att eventuellt påbörja ett uppdrag.  

Arbetstidens förläggning skiljer sig från uppdrag till uppdrag så länge det är inom ramarna för vad som är överenskommet mellan dig, Götacity Group och slutkund. Normal arbetstid hos oss är 40 timmar per vecka. Avvikelser kan förekomma i anställningsavtalet. Är du osäker på vad som gäller, kontakta din närmaste konsultchef.

Ja, det går bra att söka flera uppdrag hos oss.

I den aktuella jobbannonsen hittar du kontaktuppgifter till det team som är ansvarig för tjänsten. De besvarar gärna dina frågor.

Götacity Group är knutet till Bemanningsavtalet vilket är ett kollektivavtal mellan Almega Kompetensföretagen och samtliga förbund inom LO. Vi är även knutna till Unionen.

Götacity Group förmedlar uppdrag över hela Sverige. Håll utkik på vår hemsida under lediga jobb för att hitta något som passar just dig. Du hittar alla våra aktuella uppdrag på vår hemsida.

Som konsult på Götacity Group regleras din anställning av ett kollektivavtal. Kollektivavtalet styr bland annat hur din lönemodell ser ut samt vilken ersättning som betalas ut för obekväm arbetstid och övertidsarbete. Särskild ersättning utgår enligt det kollektivavtal du omfattas av. För övertid tillämpas de regler som finns på kundföretaget och för att övertidsersättning ska utgå ska övertiden vara beordrad i förhand eller godkänd i efterhand av din arbetsledare hos kundföretaget. Saknas överenskomna regler om övertid på kundföretaget gäller reglerna i vårt kollektivavtal. Fråga gärna din konsultchef om du är osäker på vad som gäller för ditt specifika uppdrag.

Vad roligt att du är intresserad av att göra din praktik hos oss. Med jämna mellanrum tar vi emot praktikanter. För att undersöka möjligheten till en praktikplats hos oss ber vi att du mejlar till info@gotacitygroup.se.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share

Logga in

Registrera dig

Glömt lösenord